Orosz Bernadettnek először a támadó jó hírnevének megsértése miatt kell bíróságra mennie

bűnügy
2020 július 24., 03:41

Előbb kell bíróság elé állnia a tavaly brutálisan megvert Orosz Bernadettnek a támadója jó hírnevének megsértése miatt, mint mielőtt a bántalmazásról szóló ügy megkezdődött volna, írja a Blikk.

A nő tavaly novemberben tett közzé fotókat a szinte felismerhetetlenségis összevert arcáról. Azt írta, bár volt barátja majdnem halálra verte, a férfit mégis elengedték. Végül azért döntött a fotók megosztása és a történet megírása mellett, mert úgy érezte, nincs más eszköz a kezében.

Orosz Bernadett a lapnak most azt mondta, augusztus 26-án kell számot adnia arról, miért tette ki a fényképeket és hozzá a történetét a közösségi oldalára. Hozzátette, hogy ma sem tenne másként, mert úgy érzi, a nyilvánosság mentette meg a következő veréstől.

A férfi ötmillió forintra perelte a nőt, mivel szerinte az megsértette személyiségi jogait. Orosz Bernadett ugyanis akkor, a legelső nap, amikor kétségbeesésében megírta, mi történt vele, teljes nevén nevezte meg a férfit. Ezt két nappal később javította, és a vezetéknevét K.-ra javította.

A Blikk kereste a férfi ügyvédjét, aki elmondta, hogy még az is kérdéses, hogy pontosan mi történt a panzióban, hiszen védence tagadja, hogy a fényképeken látható mértékben bántalmazta volt barátnőjét.