Egy néző vette észre, hogy rákos a riporter

Fotó: Victoria Price/Instagram

A WFLA riportere, Victoria Price bejelentette, hogy a múlt hónapban írt neki egy néző, hogy a tévében látta, és egy csomót látott a nyakán, ami hasonlított a sajátjára. A néző azt írta, arról kiderült, hogy rák, úgyhogy javasolta, menjen orvoshoz. Kiderült, hogy a nőé szintén rákos daganat, úgyhogy köszönetet mondott a segítségért.

A riporter azt írta, azért nem figyelt oda eléggé, mert túl sokat dolgozott (éppen a koronavírus-járvánnyal foglalkozott hónapok óta Tampában), és ha nincs az olvasó, talán csak későn vette volna észre.

Az orvosok azt mondták, hogy a daganat a nyaka közepéről terjedt szét, és hétfőn műtéttel kell eltávolítani a pajzsmirigyével és néhány nyirokcsomóval együtt.

Azt írta, ez a típusú rák a nőknél gyakoribb, a diagnosztizáltak 75 százaléka nő.

Nem ez az első hasonló alkalom: 2013-ban Tarek El Moussa műsorvezetőnek egy ápoló szólt, miután látta egy házátalakítós műsorban, 2018-ban pedig a volt Liverpool-védő és futballkommentátor Mark Lawrenson mondott köszönetet, mert egy orvos diagnosztizálta egy BBC-s fociműsort nézve. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.