Beismerő vallomást tett a nantes-i gyújtogató, akit egyszer már előállítottak, aztán elengedtek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton éjszaka a nantes-i székesegyház felgyújtásával kapcsolatban egyszer már őrizetbe vett, de később szabadon bocsátott önkéntes templomszolgát, mert bevallotta, hogy ő volt a gyújtogató - közölte a város ügyészsége.

A 39 éves ruandai menekült férfit a július 18-i tűz másnapján, vasárnap állították elő, de akkor tagadta, hogy köze lenne a tűzhöz, és szabadon is engedték.

Ezek után szombaton is őrizetbe vették, és kihallgatása során bevallotta, hogy ő okozott tüzet három helyen: két orgonánál és az énekszöveg-kivetítő elektronikus táblánál - mondta el egy helyi napilapnak az illetékes ügyész. Laboratóriumi vizsgálatok is alátámasztják, hogy szándékos gyújtogatás történt. A tűzben megsemmisült az egyik orgona és Hippolyte Flandrin 19. századi francia festőművész egyik alkotása.

A gyanúsított ügyvédje, Quentin Chabert a Le Monde-nak azt mondta: védence együttműködő, és nagyon sajnálja, amit tett. (MTI) 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó