A járvány miatt két hétre bezárja a zsinagógáit a Mazsihisz

Egészségügy
2020 július 27., 13:03

Megelőző óvintézkedésként a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) július 27-től két hétig felfüggeszti a budapesti zsinagógák személyes látogatását, így az imákat és a tervezett rendezvényeket csak online lehet megtartani, közölte hétfőn a szervezet. Egyben a budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el.

A lépést azzal indokolta, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyerek hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Egyben a tagokat arra kérik, hogy akik személyen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), azok a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit.

Az EMIH a hétvégén adott ki közleményt arról, hogy koronavírus gyanúja miatt bezárják a Óbudai Zsinagógát. Többek között Köves Slomó főrabbi is megbetegesett, könnyű lefolyású vírusos tüneteket produkált.