A járvány miatt két hétre bezárja a zsinagógáit a Mazsihisz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megelőző óvintézkedésként a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) július 27-től két hétig felfüggeszti a budapesti zsinagógák személyes látogatását, így az imákat és a tervezett rendezvényeket csak online lehet megtartani, közölte hétfőn a szervezet. Egyben a budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el.

A lépést azzal indokolta, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyerek hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Egyben a tagokat arra kérik, hogy akik személyen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), azok a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit.

Az EMIH a hétvégén adott ki közleményt arról, hogy koronavírus gyanúja miatt bezárják a Óbudai Zsinagógát. Többek között Köves Slomó főrabbi is megbetegesett, könnyű lefolyású vírusos tüneteket produkált. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó