Horogkeresztes arcmaszkban és Trump-pólóban ment bevásárolni a kötelező maszkviselés elleni tiltakozásul a házaspár

Erős, de hiteltelen jelenet lenne egy 2020-ról szóló játékfilmben, ami a Minnesota állambeli Marshall város Waltmart szupermerketjének péntárainál történt a valóságban a hétvégén. 

Egy középkorú házaspár ugyanis annyira felháborodott azon, hogy az államukban kötelezővé tették a maszkviselést bevásárláskor a járvány miatt, hogy horogkeresztes maszkban mentek shoppingolni, amit egy német lelkésznő videóra vett és kiposztolt a Facebookra. A filmen az látható, illetve hallható, amikor néhány vásárló verbálisan konfrontálódik a kasszánál fizető házaspárral. Amelynek a Trump-támogató pólót viselő férfitagja többek között éppen egy ekkora adag sajtgolyót fizet ki éppen:

A jelenet elején egy, a képen nem látható fárfi vásárló azt magyarázza a nőnek, hogy amerikaiként egyszerűen nem viselhet ilyen maszkot és hogy Amerika ez ellen egyszer szó szerint háborúba ment. A nő magyarázata a horogkeresztes maszkjára az, hogy aki Joe Bidenre, a demokraták elnökjelöltjére szavaz, az a náci Németországban fog élni.

A nézelődők közül volt, aki elképesztett, volt, akit dühített, és akadt, akit jól hallhatóan teljesen lesokkolt a látvány. Amit egyébként egy Németországban felnőtt és ott nevelkedett, de egy környbeli templomban szolgáló lelkésznő rögzített, aki az erről szóló posztjában felidézi, hogy a dédanyja aktívan harcolt a nácik első nemzedéke ellen.

A közönség kihívta a rendőrséget, akik kikérdezték, majd elengedték a házaspárt, azzal, hogy ha vissztérnek a Walmartba, letartóztatják őket.

(via StarTribune)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.