Levágatta a bajszát az amerikai nagykövet, mert a gyarmatosítókra emlékeztette vele a dél-koreaiakat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Levágatta a bajszát a Dél-Koreába delegált amerikai nagykövet, miután komoly viták robbantak ki az arcszőrzete körül az ország gyarmati múltja miatt. Harry Harris, aki tengerésztisztből lett diplomata, egy szöuli borbélynál vált meg a bajusztól. Azt mondta a nyírásról készült videóban, így legalább nem lesz annyira melege az arcmaszkban, amit a koronavírus miatt viselnie kell.  

Harris 2018 óta látja el a nagyköveti feladatokat Dél-Koreában, és korábban nagy feszültségeket keltett azzal, hogy az országtól a védelmi kiadásainak a növelését követelte, valamit másfajta megközelítést javasolt az észak-koreai kapcsolatokban is. Ezekben a vitákban előkerült Harris japán származása és ezzel együtt a bajsza is, ami a fazonja miatt a két világháború közötti japán megszállókra emlékeztetett egyeseket.

Előtte/utánaFotó: HANDOUT/AFP

A Korean Times tavaly decemberben arról írt, hogy a tiszteletlenség jele, hogy a nagykövet kifejezetten a kinevezése után döntött úgy, hogy bajszot növeszt. Akkor a nagykövet azt mondta, csak akkor vágja le, ha valaki meggyőzi, hogy a bajsza tényleg árt a két ország kapcsolatának. Most megtette. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér