Tűzharc tört ki a Hezbollah és az izraeli hadsereg között

2020 július 27., hétfő 13:56

Tűzharc tört ki az izraeli hadsereg és a libanoni síita Hezbollah egysége között a libanoni határnál - jelentette az izraeli 12-es kereskedelmi televízió hétfő délután.

A tévé értesülése szerint a Hezbollah egyik csoportja támadó akciót próbált végrehajtani a vitatott Seba ültetvények nevű területnél a libanoni-izraeli-szíriai határ háromszögében, amelyet az izraeli hadsereg sikeresen visszavert. Az akció izraeli sajtóinformációk szerint bosszúcsapás lett volna a Hezbollah egy tagjának halála miatt, aki a múlt héten egy izraeli légicsapásban halt meg a szíriai főváros, Damaszkusz mellett. A Hezbollah egyébként nagyobb erőkkel jelen van Szíriában is.

A Hezbollah katonái a határ izraeli oldaláról lőttek izraeli katonákra. Az akció a Hezbollah válasza volt egy múlt héten Szíriában, Damaszkuszban végrehajtott izraeli légicsapásra, amelyben életét vesztette a Hezbollah egyik harcosa.

Az izraeli hadsereg felszólította a határ mentén élőket, hogy tartózkodjanak otthonaikban, és elrendelte a határ menti üdülő-létesítmények, kajakkölcsönzők bezárását. (Reuters, MTI)