Biden kampánycsapatában senki nem használhatja a TikTok-ot

külföld
2020 július 28., 08:19

Az amerikai demokratapárti elnökjelölt, Joe Biden kampánycsapatában mindenkinek le kell törölnie a TikTok-ot a telefonjáról, mert biztonsági kockázatok merültek fel a rendkívül népszerű videós alkalmazással. A tiltás nemcsak a munkahelyi, hanem a magánhasználatban lévő telefonokra is vonatkozik. Ezt a stáb egyik tagja erősítette meg a Verge-nek.

A TikTok-kal kapcsolatban már eddig is számos komolyabb biztonsági probléma merült fel, és amúgy is arra lehet számítani, hogy az Egyesült Államokban hamarosan teljesen betiltják az alkalmazást, melynek a kínai Bytedance a tulajdonosa. A Verge cikke szerint az egyik fennálló biztonsági probléma, hogy az alkalmazás hozzá tud férni az Apple-termékeket használók vágólapon tárolt tartalmaihoz, ami különösen veszélyes lehet azoknál, akik jelszókezelő alkalmazásokat használnak.

A közelmúltban több amerikai kormányhivatal és minisztérium, majd pedig a hadsereg és a haditengerészet is betiltotta a TikTok alkalmazását az állományuk számára. A TikTok nemcsak az Egyesült Államokban veszíthet piacokat: Indiában, ahol több mint 400 millió felhasználójuk volt, június végén tiltották be az alkalmazást. A TikTok számos alkalommal tagadta, hogy bármilyen adatot megosztanának a kínai állammal.