Madridban minden nyilvános helyen kötelezővé teszik a maszkviselést

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Korlátozó intézkedéseket jelentettek be Madridban a regisztrált koronavírusos esetszámok újbóli emelkedése miatt. 

Jövő csütörtöktől minden nyilvános helyen kötelező lesz maszkot viselni, a kocsmáknak be kell zárniuk éjjel fél 2-ig, a vendégektől pedig el kell kérniük a személyi számukat, hogy szükség esetén vissza tudják követni a kontaktokat. Az éttermekben legfeljebb tíz fős összejöveteleket lehet majd tartani, és azt tanácsolják az embereknek, hogy otthon se lépjék át ezt a létszámot. 

Isabel Díaz Ayuso tartományi elnök kedden arról is beszélt, hogy szeretnének létrehozni egy nyilvántartást azokkal az emberekkel, akik átestek a fertőzésen, és a szervezetük bizonyítottan termelt antitesteket, illetve azoknak, akiket már teszteltek. 

Egy bezárt étterem kapuja Madridban, áprilisbanFotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Kedden 138 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Madridban. A régióban összesen 74700 esetet regisztráltak, míg országosan közel 280 ezret. A spanyol egészségügyi minisztérium statisztikái szerint eddig 28 ezren haltak meg Spanyolországban a koronavírus miatt, de a valóságban ez a szám közelebb lehet a 45 ezerhez. 

Az Egyesült Királyság szombat éjféltől 14 napos karantént írt elő a Spanyolországból érkezettek számára. A német külügyminiszter pedig kedden figyelmeztette a lakosokat, hogy Andalúziába, Katalóniába és Navarrába most nem tanácsos utazni. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó