Madridban minden nyilvános helyen kötelezővé teszik a maszkviselést

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Korlátozó intézkedéseket jelentettek be Madridban a regisztrált koronavírusos esetszámok újbóli emelkedése miatt. 

Jövő csütörtöktől minden nyilvános helyen kötelező lesz maszkot viselni, a kocsmáknak be kell zárniuk éjjel fél 2-ig, a vendégektől pedig el kell kérniük a személyi számukat, hogy szükség esetén vissza tudják követni a kontaktokat. Az éttermekben legfeljebb tíz fős összejöveteleket lehet majd tartani, és azt tanácsolják az embereknek, hogy otthon se lépjék át ezt a létszámot. 

Isabel Díaz Ayuso tartományi elnök kedden arról is beszélt, hogy szeretnének létrehozni egy nyilvántartást azokkal az emberekkel, akik átestek a fertőzésen, és a szervezetük bizonyítottan termelt antitesteket, illetve azoknak, akiket már teszteltek. 

Egy bezárt étterem kapuja Madridban, áprilisbanFotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Kedden 138 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Madridban. A régióban összesen 74700 esetet regisztráltak, míg országosan közel 280 ezret. A spanyol egészségügyi minisztérium statisztikái szerint eddig 28 ezren haltak meg Spanyolországban a koronavírus miatt, de a valóságban ez a szám közelebb lehet a 45 ezerhez. 

Az Egyesült Királyság szombat éjféltől 14 napos karantént írt elő a Spanyolországból érkezettek számára. A német külügyminiszter pedig kedden figyelmeztette a lakosokat, hogy Andalúziába, Katalóniába és Navarrába most nem tanácsos utazni. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó