Külföldi zsoldosokat vettek őrizetbe Minszk mellett az állami hírügynökség szerint

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy biztonsági magáncég 32 külföldi zsoldosát vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok Minszk közelében szerdára virradóra, jelentette a BelTA állami hírügynökség. További részleteket nem közöltek.

Az országban, ahol augusztus 9-én tartanak elnökválasztást, a privát katonai cégek illegálisnak számítanak. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az utóbbi időben többször is azt hangoztatta, hogy külföldi segítséggel akarják megdönteni a hatalmát.

Az ellenzék vezetője, Valerij Cepkalo, aki el akart indulni Lukasenka ellen az elnökválasztáson, a múlt héten jelentette be, hogy inkább külföldre menekül. Attól tartott, hogy  a hatóságok megvonhatják szülői felügyeleti jogait, miután az ügyészi hivatal tisztségviselői mentek ki fiainak iskolájába, hogy írásban rögzítsenek nyilatkozatokat, miszerint a családjuk nem viseli megfelelően gondjukat. 

A 65 éves Lukasenkának évtizedek óta nem látott elégedetlenséggel kell megbirkóznia a gazdasági helyzet, az emberi jogok ismétlődő megsértése és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati válságkezelés hiányosságai miatt. (Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér