Olyan elképesztő gólt dobott a 18 éves magyar vízipólós a világbajnok kapusnak, hogy ha pólóban lenne Puskás-díj, tuti megkapná

sport
2020 július 29., 14:12

Batizi Benedek 18 éves, a BVSC-ben pólózik és eddig három elsőosztályú meccset játszott életében. De a Magyar Kupában beállhatott a hétvégén, a nagymenő Szolnok elleni hazai meccsen. Aztán a harmadik negyedben, 4-4-es állásnál a BVSC lefordulhatott és a labdát Batizi kapta a jobb szélen, még a saját térfelén. Felnézett, hogy mit kezdjen vele, az edző pedig ordított, hogy passzolja az elől középen megúszónak. De ő észrevette, hogy Nagy Viktor, a szolnokiak világbajnok kapusa a passzra számítva kicsit kikolbászolt a kapujából, és meghúzta ezt:

link Forrás

Itt pedig lassításban is látható:

link Forrás

10/10-es ötlet, amire Nagy Viktor is csak ezt tudta nyilatkozni a pólóválogatott weboldalának:

"Tényleg le a kalappal az ellenfelem előtt, mert nem egyszerű így végrehajtani egy ilyen lövést. Tökös srác, hogy így megkockáztatta, tapasztaltabb játékosok ritkán próbálkoznak ilyesmivel, mert túl nagy a kockázat, százból, ha egyszer sikerül egy ilyen megoldás. Én éppen ezért tudatosan húzódom ki ilyenkor, "ijesztek" kicsit, igyekszem elbizonytalanítani a támadó játékost, esetleg megszerezni a nem teljesen pontos passzt, mindenesetre abban a tudatban, hogy a kapura lövéssel ilyenkor nem nagyon próbálkoznak."