Riadót fújtak a Galápagos-szigeteknél, miután 260 kínai halászhajó jelent meg a térségben

Az ecuadori partiőrség járőrei igyekeznek megakadályozni, hogy a főleg kínai felségjelzésű hajók belépjenek a különleges élővilágú szigetcsoport területére a nemzetközi vizekről. 

Fotó: Michel Gunther/Biosphoto via AFP

A kínai hajók minden évben megjelennek ezen a területen, hogy tengeri különlegességek után kutassanak. 2017-ben is elkapták egy hajójukat a védett területen, ami addigra 300 tonnányi tengeri élőlényt fogott ki, főleg cápákat. Oswaldo Jarrin ecuadori védelmi miniszter azt mondta, a mostani riadóval pont az ilyen eseteket próbálják elkerülni. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.