Riadót fújtak a Galápagos-szigeteknél, miután 260 kínai halászhajó jelent meg a térségben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az ecuadori partiőrség járőrei igyekeznek megakadályozni, hogy a főleg kínai felségjelzésű hajók belépjenek a különleges élővilágú szigetcsoport területére a nemzetközi vizekről. 

Fotó: Michel Gunther/Biosphoto via AFP

A kínai hajók minden évben megjelennek ezen a területen, hogy tengeri különlegességek után kutassanak. 2017-ben is elkapták egy hajójukat a védett területen, ami addigra 300 tonnányi tengeri élőlényt fogott ki, főleg cápákat. Oswaldo Jarrin ecuadori védelmi miniszter azt mondta, a mostani riadóval pont az ilyen eseteket próbálják elkerülni. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér