A kormány 700 milliós többletforrást tett félre a Magyarságkutató Intézetnek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Úgy tűnik, a 2019 óta működő Magyarságkutató Intézet máris lelakta az eddigi székházát, mert egy csütörtöki kormányhatározat rendesen megszórta őket költségvetési forrással, hogy átalakítsák és felújítsák az eddig használt helyiségeiket. Valamint a megnövekedett feladatellátásra többletforrásokat is kaptak:

Az Magyarságkutató Intézet idei költségvetési keretét 216,2 millió forinttal emelte meg a kormány, de emellé még kaptak 490 milliót az általuk használt helyiségek felújítására. De azt is bebiztosították, hogy a 2021-es költségvetésből a Magyarságkutató  1,2 milliárd forintot kapjon. Ugyanakkor 2022-ben a költsgvetési támogatásuk megint visszaesik 216,2 millióra. 

A 101 munkatársat foglalkoztató szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amelyekre eddig nem volt lehetőség, vagyis ahogy az ilyen intézetek általában, a kormány történelemképére igyekeznek ráerősíteni. Kásler Miklos egyébként már tavaly is kevésnek tartotta a Magyarságkutatónak adott pénzt, ezért már akkor többletforrást kért. AZ akkori tervek között szerepelt a városligeti Vajdahunyad várban létrehozandóa Hun-magyar Múzeum is. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó