Miután meglátta saját kórházi számláját, befogadta irodájába a szegénységben élő koronás betegeket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Rengeteg pénzbe került a kezelésem egy magánkórházban. Hogyan engedhetnék meg ezt maguknak a szegények? Úgy döntöttem, teszek valamit, és hozzájárulok a halálos vírussal szembeni védekezéshez” - mondta az AFP-nek egy indiai üzletember, Kadar Shaikh, akit húsz napig ápoltak koronavírus-fertőzés miatt. 

Miután felépült, 85 ágyas Covid-központtá alakította 2800 négyzetméteres, Gudzsarát állambeli irodáját, ahol szegénységben élő embereket fognak ellátni. A személyzet, a felszerelés és a gyógyszerek költségeit az állam állja, míg Shaikh vállalta az ágyak, az ágynemű és az áram kifizetését. 

Az ellátóhellyé alakított irodaFotó: -/AFP

Indiában eddig több mint 1,5 millió koronavírus-fertőzöttet és közel 35 ezer halálesetet regisztráltak. A szűk körű tesztelés miatt azonban a valóságos szám ennél jóval nagyobb lehet. 

Mumbaiban egy friss - a városvezetés által megrendelt - tanulmány szerint a nyomornegyedekben élők, vagyis a lakosság 40 százalékának több mint fele megfertőződött, írja a Guardian. Egy másik vizsgálat Delhiben arra jutott, hogy az ott élő 29 millió ember negyede átesett a fertőzésen. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó