Ablakból kizuhanó ember esett rá egy babakocsit toló nőre Újbudán, mindketten meghaltak

baleset
2020 július 31., 18:19
Rendőrségi helyszínelők a tragédia helyszínén, A 11. kerületi Hadak útján.
photo_camera Rendőrségi helyszínelők a tragédia helyszínén, A 11. kerületi Hadak útján. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Kizuhant egy emeletes ház ablakából egy férfi és ráesett egy babakocsit toló nőre a fővárosban; mindketten meghaltak pénteken – közölte az M1.

A baleset Budapest XI. kerületében, a Hadak útján történt. Az M1 úgy tudja, a férfi a panelház 6. emeletéről zuhant ki, még tisztázatlan körülmények között.

A mentők mindkettejüket próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Az M1 úgy tudja, a babakocsi összetört, de a benne lévő gyerek csak könnyebben sérült.

photo_camera Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Blikk azt írja, egy, a házban lakó szerint a 12. emeleten lakott az a 2 gyerekes édesanya, akire rázuhant a magasból a férfi. Erzsébetnek két kisgyereke van, az egyikük még babakocsis. Őket hozta le a nő sétálni a nagy melegben. A lap úgy tudja, a férfi nem ott lakott.

A Blikk úgy tudja, a ház kamerája felvette, ahogy egy férfi a szerszámos ládával bement a házba, majd a 7. emeleten a lépcsőház teraszáról kiugrott. Az édesanya a két gyerekével és a férjével éppen hazajött, és a férj végignézte, ahogy a felesége meghal. A férj sokkot kapott a történtektől – írja a lap.

Frissítés 21:06

A police.hu azt írja, a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába 17:34-kor érkezett bejelentés arról, hogy a Hadak útja egyik panelházának 14. emeletéről egy férfi kiugrott, és ráesett egy családjával sétálni induló asszonyra.

A tragédia során a 42 éves budapesti férfi és a 41 éves fővárosi nő is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők sem tudták megmenteni az életüket. A nő férje és a 2 gyerekük nem sérült meg, de a kisebb gyereket megfigyelésre a mentők kórházba vitték.

Az eset körülményeit a BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek azt mondta: négy mentőegységet riasztottak. Az első rohamkocsi percek alatt a helyszínre ért, a mentők a földön egy férfit láttak, aki nagy magasságból zuhant ki, és ráesett egy anyukára. A nő mellett egy féléves kislány is ott volt.

Az anyát és a férfit is hosszú ideig próbálták újraéleszteni, de mindketten menthetetlenek voltak. A csecsemőt könnyű sérülésekkel vitték a gyereksebészeti osztályra – közölte Győrfi Pál. (MTI, Blikk, police.hu)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!