Egy orosz nyugdíjas szélnek eresztette kb. 80 tevéjét, és ezzel három falura is terrort bocsátott

terror
2020 július 31., 14:10

Három dél-oroszországi faluban is nagy riadalom támadt, miután megjelent a környéken kb. 80 teve. Egy helyi nyugdíjas, a 83 éves Jurij Szerebrjakov ugyanis belátta, hogy az idős kora miatt már képtelen kihajtani a kazah határ közelében lévő Asztraháni területen tartott kétpúpú tevéit, úgyhogy szabadon engedte azokat, hogy járják a sztyeppét, ahogy nekik tetszik.

Oranzserei, Fjodorovka és Ninovka falvak lakói szóltak a rendőrségnek, hogy a tevék eltörik a vízvezetékeket és a gázcsöveket, megrongálják a kerítéseket és összetapossák a kerteket.

Azt is mondták, hogy a teveinvázió miatt nem merik elhagyni az otthonaikat, vagy hagyni a gyerekeknek, hogy a szabadban játsszanak, mivel néhány teve, ami idén tavasszal született, agresszív az emberekkel szemben.

„Ha közvetlenül a szemébe nézel… az állat üldözni kezd, és el kell menekülnöd”

– mondta egy helyi lakos az Interfaxnak. Mások azt mondták, a tevék sírköveket is megrongáltak a helyi temetőben.

Szerebrjakov nem hajlandó felelősséget vállalni a történtekért, azt mondta, nem tehet róla, hogy a tevék kedvenc ételeit képező növények megtalálhatók a falvakban, a gáz- és vízcsöveket meg a kerítéseket pedig egyszerűen rosszul építették.

A helyi hatóságok közölték, hogy idén hatszor bírságolták meg az idős urat, aki mindegyiket figyelmen kívül hagyta. A helyi ügyészek azt mondták a TASZSZ állami hírügynökségnek, hogy a beavatkozásuk előtt ellenőrizniük kell a lakosok állításait. (The Moscow Times)