Több ezren tüntettek a járványügyi szabályok ellen Berlinben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szombaton Berlinben több ezren tüntettek a járvány miatt bevezetett intézkedések ellen a Brandenburgi kapunál. A rendezvény mottója „A pandémia vége - A szabadság napja” volt. A Tagesspiegel szerint a megmozduláson főleg konteóhívők, ezoterikus jobboldaliak és szélsőjobboldaliak vettek részt. 

Fotó: Christoph Soeder/dpa Picture-Alliance via AFP

A hivatalos számok szerint demonstráción 17 ezren vehettek részt, de mivel nem tartották be a távolságtartási higiéniai szabályokat, a rendőrség lekezdte feloszlatni a tömeget.

Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

De a Spiegel beszámolója szerint a tüntetők nem akarják elhagyni a helyszínt, sokan egyszerűen leültek a földre. Amikor a rendőrség bejelentette, hogy a tüntetést feloszlatják, a tömeg fujolni kezdett. Ugyanakkor a színpadot kiürítették, és közölték a szervezőkkel, hogy nem tarthatnak több beszédet. A szervezők erre spontán tüntetésre biztatták az embereket. 

Fotó: Emmanuele Contini/NurPhoto via AFP

Németországban újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma: a Robert Koch Intézet adatai szerint szombatra 955 koronavírusos beteget regisztráltak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!