Borjával együtt kereste fel Sydney egyik strandját egy déli simabálna

ÉLET
2020 augusztus 02., 17:50

Egy déli simabálna és a borja jelent meg vasárnap Sydney egyik strandján. A ritka jelenség tömegével vonzotta a környék szörföseit.

link Forrás

A látványosság persze némi zavart is okozott. Eleinte például azt hitték, hogy hosszú szárnyú bálna úszott a part közelébe, ahol beleakadhatott a partot védő cápahálóba. Borját pedig valamiért a partról egy neki segíteni próbáló embernek nézték.

Később aztán tisztázódott, hogy déli simabálna és borja úszott a part közelébe, és egyáltalán nem került bajba. A szörfösöket is csak a kíváncsiság vonzotta köré, azért ez még ott se mindennapos látvány. Az egyik szörfös, Josh például azt mondta a Guardiannek (nekik fantasztikus felvételük van a bálnáról, a borjáról és a szörfösökről, érdemes átkattintani!), hogy ő még sose látott bálnát, hát még bálnaborjút. "Nagy mutogatás volt, így hát odafordultam, és a kicsi pont ott volt. Aztán az anyja is gyorsan megérkezett, amikor felfogta, hogy milyen közel kerültek az emberekhez" - mesélte.

Josh szerint az elég gyakori, hogy a távolból látnak bálnákat, de ez a borjú és az anyja "most odaúszott, ahol az emberek a deszkáikon lógnak".