Órákon belül lesújthat a vihar a koronavírustól leginkább sújtott Floridára

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Még csak augusztus van, de az idei hurrikánszezonban már kilenc vihar kapott nevet. A legutóbbi az Isaias a Bahamákon már átsöpört, és itt ugyan hurrikánból trópusi viharrá szelidült, még mindig komoly veszélyt jelent. A hurrikán-skála ugyanis csak a szélerősségre vonatkozik, ám az ilyen trópusi viharok legalább akkora károkat okoznak azzal, hogy nagyon nagy mennyiségű csapadékot szállítanak, és rendkívül alacsony nyomásuk miatt az útjukban akár méterekkel is megemelkedhet a tengerszint.

Az Isaias Florida partjainál magyar idő szerint vasárnap este háromnegyed hétkor.Fotó: Windy.com - screenshot

Erre figyelmeztetett Ron DeSantis, Florida kormányzója is. Ebben az államban akár már vasárnap partot érhet a vihar, súlyosbítva az államot sújtó koronavírusjárványt. Az utóbbi ugyanis közösségi távoltartást igényelne, míg az előbbi elől pont közösségi szállásokra menekülhetnének az emberek.

Viharfelhők Miami felett.Fotó: JOE RAEDLE/AFP

Floridában ezidáig 480 ezer koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, a javukat azután, hogy a republikánus DeSantis Trump vágyainak eleget téve a szakértők tanácsai ellenére az állam újranyitásáról döntött. Floridánál több fertőzöttet csak Kaliforniában, egy kétszer nagyobb népességű államban regisztráltak az Egyesült Államokban.

Az Isaias miatt kötelező evakuációt még nem rendeltek el. A nagy kiterjedésű vihar jelenleg Miamitól északra, a partokat súrolva halad észak felé, de már így is 110 km/h-ás széllökésekkel és rengeteg csapadékkal ostromolja a partokat. (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér