Tízezer budapestit hív klímaügyi egyeztetésre a Fővárosi Önkormányzat

Közösségi gyűléseken vitatja meg a Fővárosi Önkormányzat a budapestiekkel a készülő klímastratégia részleteit. Első körben tízezer embert választottak ki, akik nem, kor és foglalkozás szerint reprezentálják a főváros lakosságát, nekik postai meghívót küldtek.

Azok közül, akik visszajelzik a részvételi szándékukat, ismét véletlenszerűen kiválasztanak 50 embert, akik elmehetnek a két hétvégén át tartó, szeptemberre tervezett gyűlésekre. Itt beszélgetéseken vehetnek részt, szakértői véleményeket hallgathatnak arról, hogyan válaszoljon Budapest a klímaváltozásra. 

Budapesti klímasztrájkoló kutya tavaly novemberbenFotó: Halász Júlia

Azt ígérik, hogy az így megszületett javaslatokat, ötleteket név nélkül rögzítik, nyilvános összefoglalót készítenek belőle, és figyelembe veszik majd a klímastratégia kidolgozásakor. 

A gyűléseket a DemNet Demokratikus Jogok Fejlestéséért Alapítvánnyal együtt szervezik, a részletekről itt lehet olvasni

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.