Három hőlégballon zuhant le egyszerre Wyomingban

2020 augusztus 4., kedd 12:20

Egy időben zuhant le hétfőn reggel három hőlégballon is az Egyesült Államokban, a Wyoming állambeli Jackson Hole völgy fölött. A járműveket ugyanaz a cég üzemeltette, összesen 38 ember utazott rajtuk. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, vizsgálják az esetet.

Az utasok között volt olyan, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a becsapódást, de bordatörésekről és agyrázkódásokról is érkeztek hírek, legalább egy embert pedig mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A járműveket üzemeltető Wyoming Balloon Company elnöke szerint a ballonoknak erős szélben kellett landolniuk, és az ilyen, erős szélben landolások mindennaposak a szakmában, de tény, hogy valóban olyanok, mintha a ballon lezuhanna, sokszor becsapódik a földbe, és még azután is arrébb húzza a szél, folyamatosan a talajhoz verve a kosarat. A három ballon hétfői földetérése viszont súlyosabb volt a szokásosnál, mégpedig azért, mert ugyan az időjárás-előrejelzés szerint enyhe szelet vártak csak aznapra, egy légörvény hirtelen felkavarta a levegőt a völgyben.

A cégvezető szerint a körülményeket figyelembe véve szerencse, hogy nem sérültek meg ennél is jobban az utasok. (Independent)