A Hit Gyülekezete a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti az istentiszteleteket

vallás
2020 augusztus 05., 15:27

A Hit Gyülekezete Országos Vezetősége közölte, hogy az egész országban felfüggesztik az istentiszteleteket, mivel a jelenlegi információk szerint a gyülekezet egyik vidéki összejövetelén tudtán kívül koronavírussal fertőzött személy is részt vehetett.

„Úgy tűnik, hogy a gyülekezet által kiadott, folyamatosan aktualizált járványügyi protokollt megsértették; a vizsgálat lezárultáig illetve további döntésig minden összejövetelt felfüggesztünk” – írták. (Frissítés: Pápán már 17 megbetegedést regisztráltak, többségük a Hit Gyülekezetének tagja – írja az infopapa.hu.)

A helyileg illetékes szervekkel felvették a kapcsolatot, a kontaktkutatáshoz minden segítséget megadnak.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes aláírja a kormány és az egyház között létrejött új, átfogó szerződést a Karmelita kolostorban 2020. július 24-én.
photo_camera Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes aláírja a kormány és az egyház között létrejött új, átfogó szerződést a Karmelita kolostorban 2020. július 24-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Hit Gyülekezete két hete kötött új, átfogó szerződést a kormánnyal, így Németh Sándor egyháza már az állami és önkormányzati intézményekkel azonos támogatásra jogosult.