Bődületes hülyeséget mondott a koronavírusról Donald Trump, a Facebook és a Twitter is törölte a posztját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Covid-19 járvánnyal kapcsolatban félrevezető információt közölt, ezért eltávolította Donald Trump elnök egyik posztját a Facebook közösségi oldal. Ugyanígy tett ezzel majdnem egy időben a másik nagy platform, a Twitter is, ők egy időre az elnök kampánycsapatának Twitter-fiókját is befagyasztották - írja a BBC.

Az ominózus posztban Trump egy részletet osztott meg a Fox News csatornának adott interjújából, amiben az amerikai iskolák újranyitása mellett kampányol. 

„Ha megnézzük a gyerekeket, azt mondhatjuk, hogy ők majdnem, hogy - és ezt majdnem teljes biztonsággal állítom - immunisak erre a betegségre”

- hangzik el a videóban.

Ez pedig ordas nagy baromság. Az ugyanis lehet, hogy a gyerekek jóval kisebb eséllyel betegszenek meg, ha a koronavírus bekerül a szervezetükbe - ahogyan ezt a járvány eddigi tapasztalatai mutatják - , de epidemiológusok és más szakértők folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy ettől még a gyerekek hordozói lehetnek a kórokozónak, megbetegíthetik a környezetükben élőket. Az iskolák újranyitásáról sem véletlenül vannak komoly viták szinte minden járvány-sújtotta országban, Magyarországon is.

Az eltávolított poszt kapcsán a Facebook szóvivője szerda este úgy nyilatkozott: „A videó azt a hamis állítást tartalmazza, hogy az emberek egy csoportja immunis a koronavírusra, ami súlyosan sérti a Covid-19-cel kapcsolatos álhírterjesztésre vonatkozó vállalati szabályainkat”.

A BBC szerint ez volt az első alkalom, hogy a Facebook kifejezetten a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan büntette Trumpot az oldalán közzétett tartalomért, bár korábban más okokból már hozzányúltak az elnök oldalához.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!