Áthelyezték a Ligetbe a férfi szobrát, akinek erekciója lett a csillagok nézésétől

MŰVÉSZET
2020 augusztus 07., 07:06
photo_camera Most állították fel újra a Ligetben.

A Boldi művésznéven alkotó Szmrecsányi Boldizsár az egyik legsikeresebb kortárs magyar szobrászművész, rengeteg hazai és külföldi kiállítással és jó pár köztéri szoborral. A köztéri szobrai meghökkentően sokféle stílusúak. Ő alkotta például a Váci utcai Rollerezőt,

de az ő munkája a hírhedt Böszörményi úti turulszobor is,

amit az egykori nyilasház közelében állíttatott fel a Hegyvidék előző fideszes vezetése, de Komáromban is áll egy turulja egy körforgalomban.

A facebookos posztokból ítélve a nagyközönség csak most fedezte fel az egyik fontos köztéri szobrát, a Ligetben most felállított Csillagnézőt, ami egy olyan, enyhén stilizált, ülő férfialak, akinek annyira tetszenek a csillagok, amiket éppen néz, hogy a lelkesedéstől feláll neki.

link Forrás

Ez alapmotívum Szmrecsányi művészetében:

Több olyan, férfialakot szerepeltető szobra van, amin a főhősnek bronz-, márvány- vagy gránitkemény erekciója van.

Abban, hogy a Facebookon egész sokan felháborodtak ezen, csak az a meglepő, hogy ez nem új alkotás, sőt az sem újdonság, hogy forgalmas köztéren áll. A művet ugyanis 2015 nyarán állították fel (nem szándékos, elkerülhetetlen szóvicc) a felújított Várkert Bazár területén, az Öntőház udvarán. Már akkor az volt a hivatalos szöveg, hogy ez ideiglenes helyszín, a végleges a jelek szerint a Ligetben lesz.