Egészen furcsa találkozót hozott össze Gyurcsány és Fekete-Győr a DK-Momentum harc közepén

politika
2020 augusztus 08., 14:04

Szombat délután Tihanyban, egy Momentum-pult előtt találkozott tudósítók gyűrűjében

Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András.

Vagyis éppen annak a két pártnak (Momentum és DK) a vezetői, amik között éppen kifejezetten heves, hírhamisítással és fideszes kollaborációs vádakkal szegélyezett ellenzéki belharc robbant ki Gödön. (Részletek a konfliktusról itt.)

A gödi helyzet a pártvezetésig gyűrűzött, tegnap Fekete-Győr András egy Balatonőszöd tábla előtt fényképezkedve szólt oda Gyurcsánynak a Facebookon:

link Forrás

„Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából. Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is” - üzente a pártelnök. A poszt alatt megjelent Gyurcsány Ferenc kommentelő, és meghívta pártelnök-kollégáját Kötcsére, hogy beszéljék meg az ügyet, mire Fekete-Győr azt javasolta: legyen a találkozó inkább félúton, Tihanyban.

Ez szombat délután meg is történt, a Magyar Hang tudósítója élőben közvetítette.

link Forrás

Ez a találkozó viszont a kemény üzengetés után hirtelen átalakult közös fényképezkedéssé. Gyurcsány Ferenc aláírta a Momentum Balaton-kampányának kérdőívét,

majd úgy tettek, mintha az eseménynek ennyi lett volna a célja.

A gödi konfliktusról annyi derült ki, hogy ezt meg kell beszélni pártvezetői szinten, ennek pedig a következő napokban meg kell történnie - ehhez viszont egyelőre annyival kerültek közelebb a felek, hogy együtt mutatkoztak a Balaton partján. Gyurcsány szerint egyébként az ügy nem lesz hatással a 2022-es ellenzéki együttműködésre.

„Viszontlátásra, elnök úr” - búcsúzik a videó végén Gyurcsány Ferenc, mire Fekete-Győr azt mondja: „Szervusz, és akkor majd beszélünk, és megbeszéljük, amit meg kell”, bár már most is elvileg azért találkoztak, hogy megbeszéljék, amit meg kell.