Annyira nem tudnak mit kitenni az Index címlapjára, hogy a blog.hu bloggereinek posztjaival akarják megtölteni azt

Média
2020 augusztus 09., 06:43

Nem igazán halad az Index új stábjának toborzása, ezért alternatív módszerekkel próbálnak friss tartalmat keresni az újság címlapjára. Az Indexnél fennálló bizarr viszonyokat jelzi, hogy ezzel egy külsős cég, az az Indamédia foglalkozik, amelynek papíron semmi köze ahhoz, hogy mi jelenhet meg az Indexen. Az Indamédia 50 százalékos tulajdonosa Vaszily Miklós, a kormány médiaügyi végrehajtója.

Az Indamédia tulajdonában álló blogszolgáltató, a blog.hu felületén ugyanis felhívás jelent meg az amatőr bloggerekhez, amiben azzal kecsegtetik őket, hogy ebben az átmeneti helyzetben az úgynevezett blogketrecen, vagyis a blog.hu-s posztok hagyományos ajánlófelületén kívül is megjelenhetnek a posztjaik az Index címlapjának felső részén.

"Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek" - vezeti fela témát a vonatkozó bejegyzés. Ami rögtön egy jókora önellentmondással folyatódik, miszerint

"A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen tartalmi irányváltás nem várható."

Miközben mi lehetne nagyobb tartalmi irányváltás, mint az a puszta tény, hogy az Index címlapját már nem is, vagy nem csak indexesek szerkesztik? A bejegyzés ezt világosan meg is mondja:

"A blog.hu és az Index címlapszerkesztői közösen választanak a blog.hu-n született írásokból, melyek elsőként az Index címlapjának tetején, a hajtás feletti blokkban kezdik meg pályafutásukat."

A poszt végéből az is kiderül, hogy a júzerek lehetőségük van arra, hogy a szerkesztőfelület megfelelő részén jelezzék, ha nem szeretnék, hogy a posztjuk kierüljön az Index-címlapra.