Éppen felfektették a szülőágyra az anyát, amikor felrobbant a bejrúti kikötő, az orvosok mobiljainak fényénél szülte meg a kis George-ot

ÉLET
2020 augusztus 09., 08:21

A bejrúti katasztrófa nemcsak áldozatokkal járt.

Emma Khnaisser a múlt hét keddjén jelentkezett be a Saint George Hospital nevű kórházba, hogy megszülje a fiát. A férje, Edmond Khnaisser éppen videóra vette, ahogy a feleségét betolják a vajúdószobába, amikor megtörtént a kikötői robbanás. A lökéshullám olyan erejű volt, hogy a helyiség berendezése lényegében megsemmisült:

link Forrás

A kórház ablakai betörtek, a berendezés a legtöbb kórteremben és műtőben összetört, az ott tartózkodók nagy részét össze-vissza vágták a szétrepülő üvegcserepek és egyéb törmelékek.

Emma Khnaissernek óriási szerencséje volt, mert a brutális látvány ellenére nem sérült meg súlyosan és a meg nem született gyereknek sem lett semmi baja. Férje a robbanás után berohant a szobába, leszedte a törmeléket a feleségéről, felsegítette az ápolónőket, majd a vajúdó anyát áttolta egy olyan, a kórház átellenes oldalán található helyiségbe, ami aránylag érintetlen maradt.

Itt várták meg, amíg az orvosok, akik mind megsérültek, gyorsan összevarrják egymás sebeit és újra foglalkozni tudnak a vajúdó anyával. A kórház központi műtői, a gyógyszerraktárak és a műszeres szekrények azonban mind megsemmisültek és az áram is elment az épületben.

Emma Khnaisser ezért fájdalomcsillapítás nélkül, az orvosok és a szülésznők mobiltelefonjainak fényében szülte meg a kis George-ot.

A kalandoknak ezzel még nem volt vége. A férj és a feleség családjai a kórház mellett várakoztak. Amint a kicsi megszületett, az apa lerohant megkeresni őket. Ekkor szembesült azzal, hogy a környéken minden megsemmisült, az anyja pedig súlyosan megsérült a robbanásban.

Az apa ezután visszament az épületbe, ahonnan az egészségügyi személyzet egy műanyag székbe ültetve levitte a földszintre a frissen szült anyát. Akinek innen 600 métert kellett gyalogolnia, 10 perccel a szülés után, hogy kocsiba tudjanak ülni és elmenni egy távolabbi, onnan nyolc kilométerre található működő kórházba. Útközben tudták felmérni, hogy a robbanás micsoda puszítást végzett a városban.

A család a hétvégét már otthon töltötte, Edmond Khnaisser anyja pedig, bár még kórházban ápolják, kikerült az intenzív osztályról.

(via fb, CNN)