Képet posztolt a zsúfolt iskolai folyosóról, megbüntették érte, majd kilencen megfertőződtek Georgiában

Hat tanuló és három dolgozó fertőződött meg koronavírussal Amerikában, egy Georgia állambeli gimnáziumban néhány nappal az után, hogy egy 15 éves diák kiposztolt egy fotót a zsúfolt iskolai folyosóról. 

A képen látszott, hogy az iskolában egyáltalán nem figyeltek a távolságtartásra, és legfeljebb néhányan viseltek maszkot. Az ABC News azt írja, a poszt miatt először felfüggesztették a diákot, és a hangosbeszélőn figyelmeztettek, hogy hasonló esetben mindenki erre a büntetésre számíthat. Pénteken aztán visszavonták a felfüggesztését, majd levélben értesítették a szülőket a fertőzésekről. 

Az esetnek azért is van jelentősége, mert a következő hetek-hónapok legfontosabb kérdése világszerte az lesz, érdemes-e újranyitni az iskolákat, és ha igen, hogyan lehet ezt minél biztonságosabban csinálni. Az Egyesült Államokban Trump elnök és az oktatási minisztere is az újranyitás mellett áll, azzal együtt, hogy a leginkább veszélyben levőknek védelmet kell nyújtani. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.