Lemond a libanoni kormány a robbanás miatt

Lemond a libanoni kormány a Bejrútban előző héten történt hatalmas robbanás miatt – jelentette be Hamad Hasszán, az ország egészségügyi minisztere.

Hasszán a délutáni kabinetülés után arról számolt be az újságíróknak, hogy Hasszán Diáb miniszterelnök hamarosan benyújtja a kormánya lemondását az államfői palotában.

A miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Diáb helyi idő szerint este televíziós beszédet intéz a lakossághoz.

Bennfentes források szerint nem sokkal korábban a pénzügyminiszter is bejelentette a lemondását, ő már a kormány negyedik tagja, aki így tett az utóbbi napokban.

A több mint 2000 tonna ammónium-nitrátot tartalmazó raktár múlt heti felrobbanása eddig legalább 163 embert ölt meg, és több mint 6000 ember megsérült. (MTI, Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.