Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát

Kiutasított három orosz diplomatát Szlovákia – jelentette a szlovák közszolgálati hírügynökség, aminek a pozsonyi külügyminisztérium megerősítette a hírt.

A TASR közölte: a diplomatáknak a hét végéig kell elhagyniuk az országot. Az esetről elsőként a Markíza szlovák kereskedelmi csatorna számolt be.

A három orosz diplomata kiutasításáról még a múlt héten született döntés – közölte a szlovák hírügynökséggel a külügyminisztérium sajtóosztályának vezetője, aki az érintettek nevét és a kiutasítás okát nem pontosította.

Az utóbbiról annyit mondott, hogy a szlovák hírszerzés információi szerint az érintettek „a diplomáciai kapcsolatokról szóló egyezményben foglaltakkal össze nem egyeztethető tevékenységet folytattak”.

A szlovák külügyminisztérium közölte: érdekelt a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében Oroszországgal, de a diplomaták tevékenységének összhangban kell lennie a bécsi egyezménnyel és a „szokványos elvekkel”. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.