Kamala Harrist választotta alelnökjelöltnek Joe Biden

külföld
2020 augusztus 11., 20:40

Megnevezte alelnökjelöltjét Joe Biden. Kamala Harrist választotta, aki korábban bejelentkezett az elnöki posztra is, sőt keményen bírálta Bident a faji szegregációval kapcsolatos nézetei miatt. Harris decemberben szállt ki, mert nem volt elég pénze a kampányra.

photo_camera Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

Az 55 éves Kamala Harris anyja indiai, apja jamaicai. Ő volt az első fekete nő, akit San Francisco államügyészévé választottak, majd Kalifornia állam legfőbb államügyésze lett. 2016-ban lett szenátor.

Biden győzelme esetén Kamala Harris lenne az első fekete alelnöknő az Egyesült Államok történetében. Megintcsak ha nyer Biden, miután 77 éves, jó eséllyel csak egy ciklusra lesz elnök, a következő elnökjelölt pedig szinte biztosan az alelnöke, vagyis Kamala Harris lehet.

Az elnökjelölt a bejelentéskor utalt rá, hogy a szenátorral azért különösen jó a kapcsolata, mert Harris barátja volt Biden 2015-ben elhunyt fiának, a szintén államügyészként dolgozó Beau-nak.

link Forrás

Harrist ugyanakkor éppen az államügyészi tevékenysége miatt érte számos bírálat is, különösen azért, mert a feketéket ért rendőri brutalitások ellen nem lépett fel elég keményen. George Floyd halála után ugyanakkor a rendőrség átalakítását követelő demokraták egyik vezetője lett a szenátusban.

Trump a bejelentés után azonnal posztolta is a bekészített videót, amiben már Biden-Harris párost támadják.

link Forrás