Nem engedtek repülőre szállni egy családot Texasban, mert a hároméves autista gyerekükre nem lehetett feladni a maszkot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem engedtek repülőre szállni egy houstoni anyát a két gyerekével az amerikai Southwest Airlines légitársaság munkatársai, mert az egyik gyerek, egy hároméves autista kisfiú, nem volt hajlandó maszkot felvenni. Az anyja szerint a gyerek egészen pontosan szenzoros integrációs zavarral küzd, nehezen viseli el, ha valami az arcához ér.

A család a texasi Midlandből utazott volna hazafelé egyéves lányával és a fiával, de leszállították őket a repülőről a maszkviselési előírások megszegése miatt. A légitársaság a koronavírusjárvány miatt minden utastól megköveteli a maszkviselést, és - több más amerikai légitársasághoz hasonlóan - július óta nem ad ez alól egészségügyi mentességet sem.

Az anya megpróbálta feladni a gyerekre a maszkot a repülőn, de az toporzékolt, és nem engedte, hogy a maszk az arcához érjen. A repülő ezért visszatért a beszállási kapuhoz, ahol a családnak le kellett szállnia. (Business Insider)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!