Némelyik Boeing 747-est a mai napig floppyval kell frissíteni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Új felfedezéstől pörgött be a nemzetközi techsajtó, mégpedig attól, hogy a Boeing 747-400 típusú utasszállító repülők működéséhez a mai napig elengedhetetlen a számítástechnikai ősidőkben magyarul hajlékonylemezként ismert floppy, amiről  ma már a világ számítógéphasználóinak jelentős része azt sem tudja, micsoda. Nos. ez:

Az 1988 és 2009 között gyártott Boeing 747-400-as egyébként a Boeing 747-es családjának legnagyobb darabszámban eladott típusa, és a még szolgálatban lévő korai gyártmányok a mai napig floppyn kapják a navigációs rendszerük működéséhez szükséges frissítéseket minden 28. napon.

A csodát az alábbi videóban vették észre azok az emberek, akik ilyen videókat néznek.

A kiöregedett 747-es széria egyébként a világ egyik legismertebb és legnagyobb számban eladott utasszállítója, mára azonban a legtöbb légitársaság már lecserélte őket vagy a lecserélésükön gondolkodik, mivel ezek a repülők 4 hajtóművel működnek, így a használatuk drága és környezetszennyező. Maga a Boeing is közölte, hogy hamarosan leáll a 747-es széria gyártásával. (Gizmodo)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!