Nem jár a táppénz azoknak, akik külföldi nyaralás miatt kerülnek karanténba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy csütörtöki kormányrendelet szerint nem kapnak táppénzt azok, akik sárga vagy piros kategóriába sorolt országból érkeznek haza és emiatt karanténba kell vonulniuk.

A rendelet szerint „az a biztosított, aki magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal, nem hivatalos célú, kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségű országból Magyarország területére beutazik, és akire a beutazásakor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek.”Aki pedig nem minősül keresőképtelennek, az nem kaphat táppénzt sem, ezért fizetetlen szabadságra kell mennie, ha nem tud a karanténból dolgozni.

Az országokat július 15-én sorolták három kategóriába a járványhelyzet alapján, miszerint a sárga és piros jelölésű országból hazautazóknak két hét karanténba kell menniük. A másik lehetőség, hogy tesztet csináltatnak, és ha a sárga kategória esetében egy, a piros kategória esetében két negatív tesztet produkálnak, akkor elhagyhatják a karantént. (via 24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó