Nem jár a táppénz azoknak, akik külföldi nyaralás miatt kerülnek karanténba

Egy csütörtöki kormányrendelet szerint nem kapnak táppénzt azok, akik sárga vagy piros kategóriába sorolt országból érkeznek haza és emiatt karanténba kell vonulniuk.

A rendelet szerint „az a biztosított, aki magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal, nem hivatalos célú, kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségű országból Magyarország területére beutazik, és akire a beutazásakor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek.”Aki pedig nem minősül keresőképtelennek, az nem kaphat táppénzt sem, ezért fizetetlen szabadságra kell mennie, ha nem tud a karanténból dolgozni.

Az országokat július 15-én sorolták három kategóriába a járványhelyzet alapján, miszerint a sárga és piros jelölésű országból hazautazóknak két hét karanténba kell menniük. A másik lehetőség, hogy tesztet csináltatnak, és ha a sárga kategória esetében egy, a piros kategória esetében két negatív tesztet produkálnak, akkor elhagyhatják a karantént. (via 24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó