A Momentum nem támogatja a mohácsi ellenzéki polgármesterjelöltet

POLITIKA
2020 augusztus 14., 11:38

„A Momentum Mozgalom mohácsi szervezete az elmúlt hónapokban több alkalommal tárgyalt Csorbai Ferenc polgármesterrel az őszi választásokon való együttműködés lehetőségéről. Ebben az időszakban azonban olyan tapasztalatok érték a helyi szervezet tagjait a jelenlegi polgármester és egyes bizalmi embereinek részéről, valamint olyan feltételeket támasztottak az esetleges választási együttműködés kapcsán, amelynek következtében a Momentum mohácsi tagsága nem tudja támogatni Csorbai Ferencet az időközi választáson” - írja a párt mohácsi szervezete a Facebookon.

A Momentumnak elvi kifogása is van Csorbaival szemben, amiért tavaly egyedüli jelöltként is elindult az önkormányzati választáson, miután a fideszes ellenfele elhunyt. „A Momentum Mozgalom demokratikus választásokkal szemben támasztott elvárásainak nem felelt meg az ellenjelölt nélküli polgármester-választás.”

„Mindemellett a Momentum mohácsi szervezete elkötelezett annak érdekében, hogy a Fidesz gőgös, kiskirálykodástól és urambátyámkodástól terhelt mohácsi vezetésének véget vessen. Felelősségünket felismerve és a mohácsi polgárok véleményét meghallgatva úgy döntöttünk, hogy nem indítunk jelölteket a szeptemberi időközi választáson.”

link Forrás

Bár Csorbai tavaly értelemszerűen győzni tudott, a fideszes többségű testület már akkor jelezte, hogy amint lehet, fel fogja oszlatni magát. Erre idén került sor, így szeptemberben időközi választásokat tartanak.

Még el sem kezdődött a kampány, de máris mindkét fél a választás tisztaságát félti, írtuk pénteki cikkünkben a mohácsi a helyzetről.

Csorbai tavaly MSZP-s jelöltként indult, most viszont egy új szervezet, a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) egyesület jelöltje lesz. A Fidesz Pávkovics Gábor alpolgármestert indítja.