Orbán Viktor előad, Varga Judit és Szijjártó Péter Donáth Annával és Mesterházy Attilával vitatkozik, de mi nem fogunk róla beszámolni

2020 augusztus 14., péntek 13:55

Minden évben nyár végén rendezi meg a Tranzit Fesztivált a Kommentár Alapítvány. Ez az alapítvány adja ki a Kommentár folyóiratot, ennek a vezetője a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Békés Márton, és ez az alapítvány kapott éppen most nyáron egy pofás budapesti ingatlant a kormánytól képzési központnak, teljesen ingyen.

Az idei Tranzitot már hirdetik is a Facebookon, a rendezvények között lesz például Varga Judit - Donáth Anna vita.

Összecsap Dömötör Csaba és Hajnal Miklós

és Szijjártó Péter is vitázik Mesterházy Attilával.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz holdudvara idén a Tranziton igyekszik bepótolni az elmaradt Tusványos fesztivált, ahol szintén a fentiekhez hasonló közéleti viták zajlanak minden évben, viszont most a koronavírus miatt le kellett fújni. Hogy még erősebb legyen a Tusványos-párhuzam, a Tranziton Orbán Viktor miniszterelnök is nagyszabású előadás megtartására készül

A magyarság esélyei a XXI. században címmel

Az utóbbi években a 444 is küldött stábot Tusványosra, hiszen amellett, hogy tudósítottunk, a fesztivál egyedülálló lehetőséget kínált arra is, hogy kormányzati politikusoknak tegyünk fel személyesen kérdéseket. Az idei Tranzit programját látva pedig nyilvánvaló, hogy a 2019-es Tusványos óta nem rendezett a kormányzati holdudvar ennél nagyobb és fontosabb közéleti fórumot.

Éppen ezért szerettünk volna regisztrálni idén a „közéleti évadnyitóként” beharangozott tihanyi Tranzitra is regisztrálni, az erről szóló levelünkre azonban napokkal később csak az alábbi választ kaptuk:

Tisztelt Sarkadi Zsolt!

Korábbi megkeresésére hivatkozva tájékoztatjuk, hogy a rendezvény nem sajtónyilvános, így regisztrációját sajnos nem áll módunkban befogadni.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézését kérve;

Üdvözlettel:

A Tranzit szervezői

A Tranzitról egyébként a korábbi években nem zárták ki a tudósítókat, nem zavarta a szervezőket az Origo, a Pesti Srácok és a 888 tudósítójának jelenléte sem. Az idei Tranzit, ami a Pesti Srácok szerint a „jobboldali fiatalok legvagányabb közéleti fóruma és fesztiválja” számunkra mindenképp elérhetetlen marad. Hogy a kormányzati sajtóbirodalom tudósítóit beengedik-e, az meg majd kiderül abból, tudósítanak-e a rendezvényről.