Orbán Viktor előad, Varga Judit és Szijjártó Péter Donáth Annával és Mesterházy Attilával vitatkozik, de mi nem fogunk róla beszámolni

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Minden évben nyár végén rendezi meg a Tranzit Fesztivált a Kommentár Alapítvány. Ez az alapítvány adja ki a Kommentár folyóiratot, ennek a vezetője a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Békés Márton, és ez az alapítvány kapott éppen most nyáron egy pofás budapesti ingatlant a kormánytól képzési központnak, teljesen ingyen.

Az idei Tranzitot már hirdetik is a Facebookon, a rendezvények között lesz például Varga Judit - Donáth Anna vita.

Összecsap Dömötör Csaba és Hajnal Miklós

és Szijjártó Péter is vitázik Mesterházy Attilával.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz holdudvara idén a Tranziton igyekszik bepótolni az elmaradt Tusványos fesztivált, ahol szintén a fentiekhez hasonló közéleti viták zajlanak minden évben, viszont most a koronavírus miatt le kellett fújni. Hogy még erősebb legyen a Tusványos-párhuzam, a Tranziton Orbán Viktor miniszterelnök is nagyszabású előadás megtartására készül

A magyarság esélyei a XXI. században címmel

Az utóbbi években a 444 is küldött stábot Tusványosra, hiszen amellett, hogy tudósítottunk, a fesztivál egyedülálló lehetőséget kínált arra is, hogy kormányzati politikusoknak tegyünk fel személyesen kérdéseket. Az idei Tranzit programját látva pedig nyilvánvaló, hogy a 2019-es Tusványos óta nem rendezett a kormányzati holdudvar ennél nagyobb és fontosabb közéleti fórumot.

Éppen ezért szerettünk volna regisztrálni idén a „közéleti évadnyitóként” beharangozott tihanyi Tranzitra is regisztrálni, az erről szóló levelünkre azonban napokkal később csak az alábbi választ kaptuk:

Tisztelt Sarkadi Zsolt!

Korábbi megkeresésére hivatkozva tájékoztatjuk, hogy a rendezvény nem sajtónyilvános, így regisztrációját sajnos nem áll módunkban befogadni.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézését kérve;

Üdvözlettel:

A Tranzit szervezői

A Tranzitról egyébként a korábbi években nem zárták ki a tudósítókat, nem zavarta a szervezőket az Origo, a Pesti Srácok és a 888 tudósítójának jelenléte sem. Az idei Tranzit, ami a Pesti Srácok szerint a „jobboldali fiatalok legvagányabb közéleti fóruma és fesztiválja” számunkra mindenképp elérhetetlen marad. Hogy a kormányzati sajtóbirodalom tudósítóit beengedik-e, az meg majd kiderül abból, tudósítanak-e a rendezvényről.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem