Összeomlás: kilenc fejlesztő foglalkozott az Indexszel, heten felmondtak közülük

media
2020 augusztus 14., 15:45

Nyolcból hat fejlesztő távozik az Index technikai és kereskedelmi hátterét biztosító Indamediától - írja a HVG.

A 444 információja szerint az Index szerkesztőségének felbomlása után most a szerkesztőséget kiszolgáló – és pénzügyileg sakkban tartó – Indamédia azon programozói mondtak fel, akik az Indexet működtették. Ezen a területen eredetileg kilenc ember dolgozott, egyikük már a nyár elején felmondott, egyikük az Index szétesésekor, a friss hír pedig az, hogy a megmaradt hétből öten most egyszerre adták be a felmondásukat.

Ez azért komoly nehézséget okozhat a cégnek, mivel alig marad olyan programozó, aki ismerné az Index szerkesztőségi rendszerét. Ezek a rendszerek egyediek és igen összetettek, így akármilyen ügyes és képzett fejlesztők gyors felvétele sem oldja meg a problémát.

Jól illik az Index felbomlását kísérő börleszkszerű, tragikomikus események sorába, hogy a felmondási hullámhoz az Index környékén terjedő hírek szerint hozzátette a magáét Ziegler Gábor, az Indamédia vezérigazgatója, a cég társtulajdonosa is. Ziegler régi indexes háttérember, korábban a lap salesvezetője volt.

Több forrásból is úgy tudjuk, hogy Ziegler hetekkel ezelőtt állománygyűlést hívott össze az indamédiások megnyugtatására. Ám ezen a gyűlésen olyan modorban beszélt, hogy egyes forrásaink szerint többen konkrétan akkor döntötték el, hogy a korábbi terveikkel szemben inkább távoznak a cégtől. De a visszafogottabb fültanúk szerint is Ziegler szereplése volt az utolsó csepp a pohárban olyanoknál, akik addig csak fontolgatták a lelépést.

Zieglertől eddig sem volt idegen a börleszkműfaj. Az Index egyik ideges hangulatú szerkesztőségi gyűlésén is előkerült az a téma, hogy az Indamédia szenvedélyes kutyatenyésztő tulajdonosa az Indexnek dolgozó programozókkal korábban kutyatindert - igen, berni pásztor kutyák társkereső oldalát - és más kutyás weboldalakat fejlesztetett.