1.8 milliárd forint nyereséggel zárta 2019-et a miniszterelnök édesapjának cége, a Dolomit Kft., a pénzt osztalékként ki is vették a vállalkozásból

POLITIKA
2020 augusztus 15., 11:52

A K-Monitor hívja fel a figyelmet, hogy elérhető az igazságügyi minisztérium oldalán a Dolomit Kft legfrissebb, 2019-es beszámolója. A cég fő tulajdonosa Orbán Győző, Orbán Viktor miniszterelnök édesapja.

A kormányfő rokonai, barátai és azok üzletfelei évek óta nagyon jól szerepelnek az üzleti életben, jó érzékkel fognak vállalkozásokba, és komoly sikereket érnek el a piacon. Sokan közülük olyan megbízható, magas minőségű munkát végeznek, annyira korrekt árakon, hogy a magyar állam különböző intézményei is nagyon szívesen dolgoztatnak velük, és a magyar uniós pályázatokon is szép eredményeket tudnak felmutatni.

Ebből a perspektívából talán nem is olyan meglepő, hogy a Dolomit Kft például 4 milliárd forintos árbevétel mellett 1.8 milliárd forint profitot tudott felmutatni (igaz 2018-ban 1.9 milliárd esett ki a cégből). A pénzt, mint az 1.8 millird forintot ki is vették a cégből osztalékként a hivatalos dokumentumok szerint. Tavaly nyáron a Direkt36 tárta fel az Orbán-bányák üzleti sikereinek titkait.

A szintén az Orbán Győző érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő Kft. szintén eredményes 2019-et zárt.