Az Arab Emírségekből jelentkezett a spanyolok köddé vált királya

külföld
2020 augusztus 17., 13:58

A spanyol királyi ház egy rövid közleményben megerősítette, hogy az augusztusban köddé vált I. János Károly augusztus 3-a óta az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dzabiban van.

Arra nem tértek ki, hogy meddig marad ott, ahogy arra sem, végleg ott telepedik-e le, írja az El País. A közlemény szerint meg akarták neki hagyni a lehetőséget, hogy maga döntse el, mikor jelentik be a tartózkodási helyét, ezért nem közölték eddig.

photo_camera I. János Károly 2018-ban Fotó: JAIME REINA/AFP

I. János Károly 2014-ben mondott le a trónról fia, VI. Fülöp javára. Ahogy ebben a cikkben bemutattuk, az egykori király sokáig nagyon népszerűnek számított Spanyolországban, a korrupciós botrányok azonban mostanra az egész család hírnevét megtépázták.

Augusztus elején írt leveléből csak az derült ki, hogy „a múltban történt magánéleti események közéleti hatásai miatt” külföldre költözik, majd az El País számolt be róla, hogy az eltűnése előtti estén egykori vitorlás cimboráival vacsorázott egy galíciai kisvárosban, közel a portugál határhoz. Ezek után átlépte a határt, és nyoma veszett.