Lecsapott a vihar a Dunántúlra, tűzoltók szivattyúzzák a vizet

időjárás
2020 augusztus 17., 17:09

Hétfőn kora estig körülbelül 160 esethez riasztották a tűzoltókat a heves esőzések miatt a Dunántúl északi részén, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A legtöbb bejelentést Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyéből kapták, főleg a hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kértek segítséget. A viharos szél több helyen vezetékeket is leszakított.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás, majd zivatarok veszélye miatt több dunántúli megyére. Azt írták: intenzív záporokra kell számítani.

photo_camera Vihar Győrben Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Az Észak-Dunántúlon a láncba szerveződő zivatarokat jellemzően 20-30, több helyen 50 milliméternyinél is több csapadék, óránkénti 60-70, néhol 80-90 kilométeres szél és jégeső kísérheti. Éjszaka a zivatarok továbbhaladnak az Alföld és az Északi-középhegység felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, óránkénti 60-70 kilométeres széllökések és kisméretű jég kísérheti.

Budapesten, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Egyedül Békés és Csongrád-Csanád megyében nincs elsőfokú riasztás sem. (MTI)

Kiemelt videóink