Amerika megbolondult: A tüntetőkre fegyvert fogó házaspár felszólal a republikánusok országos gyűlésén

POLITIKA
2020 augusztus 18., 05:33

A demokraták most indult és a republikánusok jövő héten kezdődő országos gyűlése pompásan illusztrálják az amerikai politika pillanatnyi szellemi-morális állapotát.

Az utóbbiról az a friss hír, hogy díszvendégként fel fog szólalni rajta Patricia és Mark McCloskey.

Vagyis az a St Louis-i házaspár, akik arról híresek/hirhedtek, hogy a nyár elején egy St Louis-i tüntetés során mindketten fegyvert fogtak a házuk előtti privát utcaszakaszon átvonuló, nagyrészt fekete tüntetőkre. Az olasz palazzókat imitáló luxuspalotája előtt a tüntetőkre fegyvert fogó pár képe egyből ikonikussá vált. Az eset miatt azonnal a kultúrharc - sőt a valódi fegyverekkel is vívott kultúrharc - szimbólumaivá váltak, ami elég volt ahhoz, hogy országos politikai szereplőkké váljanak. Miközben az ügyben rendőrségi eljárás folyik ellenük.

A demokraták online kovenciója már el is kezdődött, itt az egyik nagy figyelmet kapott, videón jelentkező szónok, egy Kristin Urquiza nevű nő, aki azért kaphatott szót, mert az édesapja belehalt a Covid-19-be, amit ő úgy kommentált, hogy az apjának egyetlen krónikus egészségügyi problémája volt, mégpedig az, hogy hitt Trump elnöknek. A lány szerint az apja azért fizetett az életével, hogy elhitte Trump elnöknek, hogy a járvány el fog múlni.

"A koronavírus világossá tette, hogy két Amerika létezik. Az egyik az, amelyikben Donald Trump él és az az Amerika, amelyikben az apám meghalt"

- fogalmazott a nő az engesztelhetetlen kultúrharc legszebb hagyományainak jegyében.