Martin Scorsese lesz Mundruczó Kornél új filmjének egyik producere

FILM
2020 augusztus 18., 12:35

A BRON Studios kedden jelentette be Los Angelesben, hogy Martin Scorsese Oscar-díjas rendező executive producerként csatlakozik Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének csapatához.

A film világpremierje szeptemberben a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz, amit a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon megrendezett gálavetítés követ. A film főbb szerepeiben Vanessa Kirby és Shia LaBeouf játszanak, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmy Fails és Sarah Snook is láthatóak lesznek.

A filmben Martha és Sean Carson (Vanessa Kirby és Shia LaBeouf) egy bostoni pár, akiknek az élete visszafordíthatatlanul megváltozik egy tragikus otthonszülés hatására. A transzcendens történetben a fiatal anya gyásza az egész családját megrázza. A nő saját utat választ, amely során megtanul együtt élni hatalmas veszteségével és képessé is válik a továbblépésre. A filmről Scorsese azt mondta: „ Úgy érzed, mintha egy családi krízis és egy erkölcsi konfliktus örvényébe csöppentél volna, annak apró részleteivel együtt, melyek gonddal és együttérzéssel, de bírálat nélkül vannak megrajzolva. Mundruczó Kornél könnyed és magával ragadó stílusa vezeti a kamerát, mely magához vonzza a tekintetet, és ez által lehetetlen nem együttérezni a szereplőkkel.