Budai Gyula a Szijjártó jachtozásáról író újságírónak: „Sebaj, lesznek fotók a gazdid luxusáról is”

politika
2020 augusztus 19., 08:14

Az Átlátszó kedden leleplezte Szijjártó Pétert. Fotót készítettek róla, hogy a külügyminiszter családjával Szijj László, egy állami tendereken taroló, NER-es oligarcha tulajdonában lévő Lady MRD nevű, 7 milliárd forintos luxusjachton nyaral az Adrián.

Szijjártó eközben a közösségi oldalára olyan képeket rakott ki, mintha az irodájában dolgozna. A 24.hu annak próbált utánajárni, hogy a külügyminiszter milyen forrásból finanszírozta a nyaralást. Ugyanis egy ilyen luxushajó heti bérleti díja a tavalyi nyári szezon idején 100 ezer euró, azaz 34-35 millió forint volt.

A 24.hu újságírója, Spirk József azzal posztolta oldalára a cikket, hogy „Az éves miniszteri fizetésből nem jönne ki egy hét jachtozás sem”.

A bejegyzés alatt Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, korábbi elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos szócsatába kezdett az újságíróval:

Budai: Józsi, vagy Joe, nektek mi közötök van hogy ki hol nyaral? A főnököd , Varga Zoltan százmilliókat költ lovakra a fiának, és több százezer euróért vett neki kamiont, mégsem írjatok meg miből ?? Ez meg Európában luxusnak számít ebben a sportban! Nézzetek már egy kicsit körbe a hazatok táján is vagy az már nem fér bele az újságírói etikaba?

Spirk: Gyula, azért annyira nem nehéz a képlet, hogy itt mi az, ami túlmutat azon a kérdésen, hogy ki hol nyaral.

Budai: Látod megint nem a lényeget fogtad meg, de sebaj lesznek fotók a gazdid luxusárol is!

A 24.hu tulajdonosát, Varga Zoltánt az elmúlt hetekben, az Index felrobbanásával egy időben kezdte intenzíven támadni a kormányzat által fenntartott médiabirodalom. A vállalkozó a Politiconak adott interjúban reagált a hatalom irányából jövő kampányra. Szerinte az Orbán-kormány az Index után az ő híroldalát próbálja levadászni.