Drágítaná a temetkezést a fővárosi önkormányzat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Emelnék a temetkezések árát Budapesten egy előterjesztés szerint, amit jövő héten tárgyal majd a Fővárosi Közgyűlés.

A főváros 15 százalékkal emelné az urnasíros, 20 százalékkal a koporsós temetés árát. Az előterjesztés szerint erre azért van szükség, mert az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárddal kellett kipótolnia a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését. A temetés hatósági ára 2014 óta változatlan, miközben a temetők bérköltsége 58 százalékkal emelkedett az elmúlt években.

A temetési költségek azonban már most is nagyon magasak, egy temetés benne van 250-300 ezer forintban, amit nagyon sok család nehezen vagy egyáltalán nem tud kigazdálkodni, ezért a temetkezési vállalkozásoknál a polcon sorakoznak az eltemetetlen hamvak, amiket sosem fizettek ki. (Népszava)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó