Drágítaná a temetkezést a fővárosi önkormányzat

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Emelnék a temetkezések árát Budapesten egy előterjesztés szerint, amit jövő héten tárgyal majd a Fővárosi Közgyűlés.

A főváros 15 százalékkal emelné az urnasíros, 20 százalékkal a koporsós temetés árát. Az előterjesztés szerint erre azért van szükség, mert az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárddal kellett kipótolnia a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését. A temetés hatósági ára 2014 óta változatlan, miközben a temetők bérköltsége 58 százalékkal emelkedett az elmúlt években.

A temetési költségek azonban már most is nagyon magasak, egy temetés benne van 250-300 ezer forintban, amit nagyon sok család nehezen vagy egyáltalán nem tud kigazdálkodni, ezért a temetkezési vállalkozásoknál a polcon sorakoznak az eltemetetlen hamvak, amiket sosem fizettek ki. (Népszava)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó