Több járműbe is belehajtott a német autópályán egy iszlamista szélsőséges

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedd este feltehetően egy iszlamista szélsőséges férfi több autónak is nekihajtott Németországban az autópályán ezzel megsebesítve hat embert, közülük hármat súlyosan, írja a Guardian a DPA hírügynökség alapján.

Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

A 30 éves iraki származású férfi Berlin közelében kezdett belehajtani az úton haladó járművekbe szemtanúk szerint Allah akbar felkiáltással. A férfi később megállt és egy dobozt tett fel az autója tetejére, amiről a szemtanúk azt hitték, hogy robbanószerkezet. Amikor azonban a rendőrök kinyitották, kiderült, hogy csak szerszámok voltak a dobozban. A férfi elkapták, akiről a DPA azt írta, hogy a jelek szerint mentális problémái vannak. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót