A földön fekvő gyerekek hátán sétált ki a reptérről a kínai nagykövet Kiribaton

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy minimum zavarbaejtő kép kering a Twitteren. A fotón az látszik, hogy az új kínai nagykövet Kiribatra érkezik, és vörös szőnyeg helyett helyi gyerekek hátán vonulva hagyja el a repteret.

Az AFP híre szerint a kínai vezetés most védelmébe vette a diplomatát, mondván, a csendes-óceáni szigetországban ez a tisztelet jele, és csak nagyon keveseknek jár ki. A szóvivő szerint csak azok kritizálják most őket, akik politikai haszonszerzésre akarják használni a jelenetről készült fotót. „Ha Rómában jársz, tégy úgy, mint a rómaiak” - utalt a közmondással arra, hogy a nagykövet csak tiszteletben tartotta a helyi tradíciókat.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót