Jön a hidegfront, vasárnap országszerte zivatarok lesznek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hidegfront érkezik: vasárnapra országszerte adtak ki figyelmeztetést a zivatarok, néhány megyére a felhőszakadás veszélye miatt is, ezzel együtt néhány megyében még a hőség miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzésükben azt írták: északnyugat felől érkezik a hidegfront, emiatt előbb a nyugati, éjszaka már a középső megyékben is, vasárnap napközben keleten, északkeleten várhatók zivatarok, amikhez viharos (60-80 km/órás) széllökések, lokálisan felhőszakadás (20-30 mm csapadékkal) és kisméretű jég társulhat.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A Dél-Alföldön a napi középhőmérséklet 25 fok körül alakul, a hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést.

Vasárnap a leghidegebb órákban 13-20 fok lesz, napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz melegebb. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!