A Bayern München nyerte a Bajnokok Ligáját

bajnokok ligája
2020 augusztus 23., 20:54
comments 15

A gólparádé elmaradt, de eseménydús meccsen, egyetlen góllal nyert megérdemelten a Bayern a PSG ellen a BL-döntőben. A Bayern tökéletes szezont zárt, megnyerték a német bajnokságot, a kupát és a bajnokok Ligáját is. A München az első csapat, amelyik 100 százalékos eredménnyel lett első a BL-ben (bár a járvány miatt felborult lebonyolítás miatt a negyed és elődöntőkben nem kellett telt ház előtt idegenben játsszaniuk.)

Miután a Bayern a szezon eddigi BL-meccsein 4,2-es gólátlagot hozott, a PSG is MBappé-Neymar-Di Maria hármassal kezdett, nem feltétlenül az 1-0 volt a legvalószínűbb végeredmény, de ez lett. Mégsem a tipikus 1-0-s meccs volt a BL-döntő.

A Bayern kezdett jobban mezőnyben, negyed óra után mégis a PSG vette át az irányítást. Az egyébként gyenge meccset játszó Neymar például ilyen helyzetet hagyott ki a 18. percben.

link Forrás

Amire Lewandowsi válaszolhatott volna a 21. percben, de kapufát lőtt.

link Forrás

Di Maria egy csodapassz után kihagyott még egy nagy helyzetet.

link Forrás

Lewandowskinak is volt még egy helyzete.

link Forrás

Ahogy haladt előre a meccs, a Bayern átvette a játék irányítását, pedig a védelemből kiesett Boateng, de a csereként beálló Süle remekül pótolta őt. A PSG-nek felvillanásai voltak, de a Bayern tudatosabb focija a második félidőben értett góllá. A PSG-től ingyen megszerzett Coman az 59. percben talált be, aztán gyorsan még két nagy helyzetet is kialakított a főszereplésével a Bayern, de Flick lecserélte őt Perisicre, az egész évadban nagyon jó, de ezen a meccsen halványabb Gnabry helyett pedig Coutinho jött. Nem volt teljesen érthető, hogy miért, amikor a gól után lendületbe jött a Bayern.

link Forrás

A PSG a gól után ment ugyan előre, de nem volt átütőerő a játékukban, a Bayern taktikai szabálytalanságokkal vagy utolsó pillanatos mentésekkel, ha kellett - nem nagyon kellett - a kapuban Neuerrel megállította őket. (Hogy miért cserélte le Tuchel a 80. percben Di Mariát éppen Choupo-Motingra, miközben a kispadon ott ült és maradt is Icardi, azt csak ő tudja.)

A csapatot novemberben átvevő Hans-Dieter Flick tökéletes csapatot faragott a Bayernből, újraélesztve több régi játékost (Müller, Boateng), beépítve olyan fiatal játékosat, mint Davies.

A Bayernnek ez volt a 11. BEK/BL-döntője, és hatodik győzelme. A bajorok a 70-es években zsinórban nyertek három BEK-címet, aztán 2001-ben lettek győztesek újra, majd 2013-ban és most. Az elmúlt tíz évben a Bayernnek ez volt a negyedik döntője. A PSG az első döntőjébe jutott el, és bukott el. A csalódott párizsi játékosok sorra vették le az ezüstérmet a nyakukból.

photo_camera Fotó: MIGUEL A. LOPES/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.