Koronavírus: Ausztriában már 3105 aktív eset van

Egészségügy
2020 augusztus 24., 17:56

Ausztriában hétfőn 242 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 3105-re nőtt. Utoljára áprilisban haladta meg a háromezret az aktív fertőzöttek száma.

Több mint 1,1 millió koronavírus-teszt elvégzése alapján Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter szerint olyan trend állapítható meg, ami szerint a fertőzöttek az egyre fiatalabbak és nagyobb számban vannak közöttük a tünetmentes fertőzöttek is.

A miniszter szerint egy másik trend azt mutatja, hogy a fertőzöttek közvetlen környezetéből is egyre több a pozitív teszteredmény.

Most 158 pácienst kezelnek kórházakban, 23-an intenzív osztályon vannak.

„Továbbra is sok kis járványgóc létezik, a többi között családi környezetben, vagy magánünnepségek nyomán. A külföldi utazásokról fertőzötten visszatérők még mindig jelentős részét teszik ki az eseteknek, de számuk egyes tartományokban már apadni látszik” – közölte Anschober.

A járványügyi helyzet Bécsben annyiban tér el a többi tartománytól, hogy az utóbbi hetekben az új fertőzöttek majdnem felét az osztrák fővárosból jelentették. Az utóbbi 24 órában 96 esetet regisztráltak Bécsben.

A bécsi hatóságok figyelmeztettek arra, hogy a Horvátországból visszatérő turisták jelentősen növelhetik a koronavírus elterjedésének ütemét.

Ausztriában eddig 25 495 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 733-an hunytak el a Covid-19-betegség szövődményeiben. (MTI)