Greta Thunberg visszatér az iskolapadba

külföld
2020 augusztus 25., 05:48

Egy év kihagyás után Greta Thunberg újra visszatért az iskolába. A világ tán legismertebb környezetvédő aktivistája két éve, 2018 augusztsában kezdte el azóta globális mozgalommá alakult iskolasztrájkját. Thunberg akkor három teljes héten át bojkottálta a tanítást, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a klímaváltozás tarthatatlanságára, a klímakatasztrófára. A példája nyomán kialakult globális mozgalom péntekenként tart demonstrációkat iskolaidőben.

link Forrás

Thunberg 2019-ben aztén egy évre kiiratkozott az iskolából, hogy a világot járva hirdesse üzenetét, és felhívja a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem halaszthatatlanságára. Ahogy arra ő maga is sokszor felhívta már a figyelmet, a klímaváltozás következményei már visszafordíthatatlanok, de arra még van esély, hogy a katasztrofális következményeket mérsékeljük.

Egy év globális aktivizmus után tweetje alapján Greta már várja az iskolát. "Vége a szünetemnek, remek érzés újra iskolába menni" - írta. Az nem derült ki a posztjából, hogy hol, melyik város milyen iskolájában folytatja majd egy éve felfüggesztett tanulmányait. (Via The Guardian)

Kiemelt videóink